Ascultă Online Radio Cernăuți

2 oct. 2017

„Romeo și Julieta la Mizil”-XI 2017


De la Verona la… Mizil


Au început înscrierile pentru ediția a XI-a a festivalului internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”. Detalii sunt pe www.romeojulietalamizil.ro Cei care nu au internet pot trimite prin poştă pe adresa: prof. Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Gr. Tocilescu”, str. N. Bălcescu, nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu menţiunea: pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ed. a XI-a. Perioada de înscriere: 14.09.-10.12.2017. Creațiile trimise nu trebuie să fi fost publicate pe hârtie sau postate pe internet până pe 27 ianuarie 2018. Elevii care participă și se situează cel mai bine în clasamentul general vor fi recompensați cu premii speciale de către organizatori. Ca element de noutate pentru anul acesta, la secțiunea Poezie vor fi trimise trei creații, dintre care una va fi obligatoriu cu rimă.
Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”  a început în 2007, la 100 de ani de la publicarea comediei omonime, autor fiind mizileanul George Ranetti. Toate edițiile au avut loc la „Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”. Premiile sunt de 3200 de lei pentru cele două secțiuni. Pot participa tinerii români… de orice vârstă, de pretutindeni, indiferent dacă sunt scriitori consacrați sau debutanți. Invitatul de onoare al ediției a XI-a este dl. prof.univ.dr ȘTEFAN CAZIMIR, cvasi-prezent la Mizil la cele zece ediții de până acum.
Coordonatori sunt prof. Laurențiu Bădicioiu, ec. Claudiu-Remus Minea și prof. Victor Minea.
Festivalul este susținut de Fundația culturală „Romeo și Julieta la Mizil”

Nicolae Dabija
Mizilul a fost câteva zile capitala Poeziei româneşti. Nichita Stănescu spunea: În materie de poezie România este un mare imperiu. Mizilul e o urbe care face parte din acest imperiu. L-aş numi în context un oraş imperial. (VI)
Solomon Marcus
Festivalul de la Mizil, în Zona lui Caragiale, se cuvine a deveni o Zi a Humorului, în care să trecem în revistă starea humorului în România actuală. Humorul în educaţie şi în viaţă e ca sarea în bucate. Fără humor, viaţa e searbădă. Felicitări Mizilului, pentru contribuţia sa la Salvarea  Humorului! (VI)
Lucia Olaru Nenati
S-a întâmplat să mă aflu exact în epicentrul Codului Roşu, căci vorba aia, parafrazată după  Cronicar şi atât de valabilă azi:Bietul om sub …Coduri”. De ce m-am aflat acolo? Dând curs  invitaţiei de-a participa şi la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Romeo şi Julieta la Mizil” cel care, excepţional organizat, la Liceul „Grigore Tocilescu” din Mizil, a crescut an de an, ajungând să numere mult peste 500 de concurenţi din 18 ţări şi circa 2500 la toate ediţiile.
Christian Crăciun
Mă încântă ce se întâmplă la Mizil: salvarea prin cultură. Pare o utopie de intelectual palid, dar sunt convins că, pe termen lung, victoria e de partea mizilenilor ca entitate. Evenimentul are rezonanță națională (includ Chișinăul) și ar trebui luat ca studiu de caz (VIII)
Dumitru Sârghie
Un Dumnezeu al sufletului a zămislit Festivalul „Romeo și Julieta la Mizil”. (IX)
Daniela Vlădescu
Este o binecuvântare să întâlnești Oameni minunați, devotați Artei, Culturii, Binelui și Frumosului. Toate  s-au petrecut la Mizil, cu mai multă încărcătură emoțională decât în multe mari metropole, cu oameni entuziaști și talentați, cu organizatori debordând de energii pozitive, cu participanți emoționați și receptivi la poezie și umor fin. (X)
Vasile Larco, Iași
La premierea piesei „Romeo și Julieta la Mizil”
Stătea Ranetti-n loja lui,
Notându-şi gândul în agendă:
Oraş de basm Mizilul nu-i,

Dar va rămâne în legendă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu