Ascultă Online Radio Cernăuți

6 iul. 2017

24 iunie 2017, zi de mare însemnătate în viața comunității românești din dreapta Tisei.

La liceul Mihai Eminescu” din Slatina, Transcarpatia, a avut loc ceremonialul de înmânarea diplomelor de absolvire a primei promoții de absolvenți ai acestui liceu. Într-o atmosferă mai mult decât sărbătorească părinții, rudele, prietenii, invitații ai absolvenților s-au bucurat de faptul că au ajuns să vadă primele diplome de absolvenți emise de liceul „Mihai Eminescu”. Primul șef de promoție a fost elevul căruia îi dorim o carieră universitară frumoasă.
Asociația Culturală  „Boema OJT” , Baia Mare, le-a făcut o surpriză dedicându-le primul număr al ziarului „LA NORD DE TISA” acestor tineri superbi care și-au luat destinele în propriile mâini, propunându-și să continue activitatea de a învăța prin manifestarea intenției de-aș continua studiile, în marea lor majoritate în România.
Inimoasa instructoare culturală Ileana Șiman  ne-a oferit tuturor, cu ajutorul frumoșilor coconi pe care îi instruiește zi de zi în scopul păstrării limbii, culturii și tradițiilor românești, un superb spectacol de cântece și dansuri românești.
Ziarul „LA NORD DE TISA” v-a deveni o apariție lunară, un mijloc de presă  care v-a reflecta valorile românității din drepta Tisei, promovând        menținerea spiritului românesc în afara granițelor României, în spiritul bunelor relații româno-ucrainene.
Regretăm faptul că reprezentantul zonal al „Radio România Actualități” s-a declarat total dezinteresat de aceste evenimente.


Mihai Cozma
       Asociatia Culturala  „Boema OJT” Baia MareFOTO  - Prima promoție în haine de sărbătoare, 
Diploma de absolvire a primului șef de promoție: Ciprian Bilețchii

Un comentariu:

  1. Frumosii romani din dreapta Tisei...Maramuresul istoric din Ucraina rapit pe nedrept...

    RăspundețiȘtergere