Ascultă Online Radio Cernăuți

6 apr. 2016

Fragmente din emisiunea LUMEA și NOI de la TVRInternațional din 06.04.2016.

VEZI 3 VIDEO AICI: https://www.youtube.com/watch?v=F8eNoTwltJI&list=PLOQqVtnkhWmgibcqGPdQe_N3woAGL5QCH&index=2

TVR Internațional – Lumea și noi: Familia Hurmuzachi

EmailImprimarePDF
27_eudoxiu_hurmuzachiMelania Trifu și echipa Lumea și noi au purtat privitorul, marți, 6 aprilie, pe tărâmul îndepărtatei Bucovine de nord acolo unde Familia Hurmuzachi a scris istorie, toți membrii acesteia fiind implicați în păstrarea și cultivarea valorilor neamului românesc.

"Iubiti neamul, limba si credinta" spunea Hurmuzachi într-un testament lăsat posterității. Familia Hurmuzachi,familie nobiliară română din Bucovina, a trăit în zona Cernăuca din Bucovina austriacă (actualmente în Ucraina) în secolul XVII-XIX. Cea mai bogată activitate și cea mai variată, a avut-o Eudoxiu Hurmuzachi, marele istoric și om politic.
TVR Internațional, prin emisiunea Lumea și noi, vă invită să descoperiți români care au făcut istorie. Emisiunea este vârful de lance al postului, scopul ei fiind promovarea inteligenței, creativităţii și reușitelor profesionale ale românilor din lumea largă.
Astfel, în fiecare luni veţi urmări reportaje despre generaţia care s-a născut, din migranţi români, pe pământ străin, dar care n-a abandonat nicio clipă relaţia cu ţara natală.
Zilele de marţi sunt dedicate românilor de lângă casă, adică personalităţilor din diaspora românească din ţările limitrofe României.
Miercurea veţi cunoaşte ambasadorii pe cont propriu, acei români care, pe lângă obligațiile impuse de familie și profesie, și-au asumat benevol, grija de a „face" imagine bună țării de baștină.
Joia este ziua reportajelor despre românii care au urcat în ierarhii în diverse domenii, în ţările adoptive şi care sunt exemple în mediile internaţionale.
Realizator Melania Trifu
Vedeți emisiunea de marți, 6 aprilie, aici: http://www.tvrplus.ro/editie-lumea-si-noi-433592 


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu