Ascultă Online Radio Cernăuți

29 ian. 2015

“Europa Noastră” – concurs de eseuri pentru vorbitorii de limba română

 

FotoFlexer_PhotoAsociația Eurocentrica și platforma de informare și analiză Europunkt.rolansează luni, 2 februarie 2015, la ora 10:30, la Spațiul Public European din București, concursul de eseuri cu tema „Europa Noastră”. Proiectul este inițiat în contextul declarării anului 2015 drept „Anul European al Dezvoltării”.
Competiția se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, vorbitori de limbă română, din România și de peste hotare. Obiectivele concursului sunt atât inițierea procesului de formare a unor specialiști pe teme europene de interes general, cât și dezvoltarea publicului preocupat de evoluția construcției europene.
Pentru participare, cei interesați vor trimite, în perioada 2 februarie – 15 aprilie a.c., un eseu original, nepublicat anterior, pe tema „Europa Noastra”, la adresaeuropanoastra@eurocentrica.ro.
Eseul trebuie redactat în limba română și va conține între 7.500 și 10.000 de caractere (inclusiv spațiile). Acesta va fi transmis în format .doc sau .docx, atașat într-un e-mail ce va preciza datele personale ale participantului: nume, prenume, vârstă, date de contact – adresă, telefon, e-mail.
Vor fi acordate următoarele premii:
  • Premiul EuroPunkt – excursie la Bruxelles și cărți de referință pe tematica UE;
  • Premiul de Originalitate – excursie la Bruxelles;
  • Premiul Special pentru Românii din Statele Parteneriatului Estic al UE (se acordă exclusiv tinerilor vorbitori de limbă română din state ale Parteneriatului Estic al UE: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina) – o tabletă PC.
De asemenea, eseurile primilor zece clasați vor fi publicate pe site-ul Europunkt.ro.
Un juriu compus din 3 specialiști independenți va evalua, în perioada 16-30 aprilie 2015, fiecare eseu, iar lista câștigătorilor va fi publicată pe site-ul www.europunkt.roîn data de 4 mai 2015. Premiile vor fi conferite joi, 7 mai 2015, în cadrul fesivității de aniversare a unui an de activitate a Europunkt.ro.
Regulamentul complet al concursului este disponibil aici
Competiția este organizată în parteneriat cu Institutul Qvorum și Asociația Convergențe Europene și se bucură de sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România. Printre invitați va fi prezent și domnul Marian-Jean Marinescu, membru al Parlamentului European.
Pentru mai multe informații, vă stăm la dispoziție la adresele:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu