Ascultă Online Radio Cernăuți

30 nov. 2014

Mesajul ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ocazia Zilei Naţionale a României




Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă reperul istoric al României moderne şi, totodată, realizarea dezideratului de unitate, egalitate, demnitate naţională al mai multor generaţii. Ziua Unirii a devenit Ziua Naţională a României ca expresie supremă a libertăţii câştigate în Decembrie 1989. Astfel, înfăptuirea unei năzuinţe legitime a poporului român a devenit simbolul solidarităţii şi democraţiei, ambele momente – Marea Unire şi prăbuşirea regimului comunist – marcând în mod esenţial parcursul nostru istoric.
În acest an, Ziua Naţională marchează şi debutul unei perioade simbolice, în care se împlinesc 25 de ani de la recâştigarea demnităţii noastre la nivel social şi uman. Reflectăm cu acest prilej la curajul celor care s-au jertfit pentru libertatea noastră, pentru identitatea actuală a statului român, ca membru cu drepturi depline în structurile europene şi euro-atlantice.
Ca diplomat, îmi exprim convingerea că simbolul actului de voinţă al poporului român, care atât în 1918, cât şi în Decembrie 1989 a învins toate adversităţile şi a dat un sens major aspiraţiilor noastre naţionale, va caracteriza şi de acum înainte principiile şi acţiunile noastre.
La acest moment aniversar, adresez tuturor românilor un mesaj de respect, încredere, susţinere şi convingere în puterea noastră de a duce mai departe idealurile şi interesele României, oricare ar fi contextul istoric şi geopolitic. Este important să găsim şi să construim împreună proiecte care să dovedească coeziunea şi forţa noastră ca naţiune.

La mulţi ani, România!"

Mesajul ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu