Ascultă Online Radio Cernăuți

2 ian. 2013

La Balul de Revelion din Răchitna…


În pofida drumuri lunecoase, alăturate de troiene înalte, în satul mare şi frumos – Răchitna, din raionul Noua-Suliţa, regiunea Cernăuţi, în seara de 28 decembrie Balul de Revelion a adunat în incinta casei de cultură o mare parte a locuitorilor. Această grandioasă sărbătoare a fost organizată de şcoala medie de cultură generală de treapta I-III din sat şi în particular de mine.
La Balul de Revelion au participat clasele superioare. Scenariul sărbătorii a fost împărţit în trei părţi: Începutul sărbătorii a fost plăcut şi interesant pentru toţi spectatorii, deoarece a răsunat o urare de bine de la băieţi pentru toţi sătenii: primarul satului, directorul şcolii, colectivul pedagogic, reprezentanţi a diferitor profesii şi lumea de rând ai satului. Fetele la rândul său au interpretat o colindă, urându-le la toţi un Crăciun fericit alături de familie şi cei dragi.
Eleva clasei a 11-B Izabălla Gogoman a redat frumuseţea anotimpului în care ne aflăm prin intermediul unui cântec. Petrecerea dansurilor şi a distracţiilor a început cu două frumoase valsuri, pregătite de clasele a 11-A şi a 11-B. Pentru Balul de Revelion a şcolii noastre regele dansului – valsul este tradiţional. Dansuri populare româneşti sub melodia cântecelor „Roata morii” şi „Nu mă lăsa” au fost pregătite corespunzător de clasele a 9-B şi a 11-A.


 Dansuri contemporane au pregătit elevii claselor a 9-A, 9-B, 10-A, 10-B, 11-B. Băieţii clasei a 11-B împreună cu fetele clasei a 10-B au pregătit un dans, care a impresionat mult prin tehnica îndeplinirii. Scenetă comică despre viaţa şcolară au prezentat elevii clasei a 10-B, sceneta comică „La frizerie” – elevii clasei a 11-B. Între numere artistice au fost petrecute trei jocuri distractive: „Eruditul”, la care participanţii trebuiau să aleagă răspuns pozitiv sau negativ la întrebările despre tradiţiile sărbătoririi Anului Nou în diverse ţări ale lumii; „Mărul ce atârnă”, la care au luat parte câte o pereche din fiecare clasă. Fetele ţineau mărul de aţă, iar băieţii trebuiau să-l mănânce cât mai repede; „Unflă balonul” – băieţii au primit însărcinarea de a umfla cât mai repede balonul până ce el va crăpa. Jocul a fost mai interesant datorită folosirii baloanelor mari în formă de inimă. Toţi învingătorii jocurilor distractive au primit de la Moş Gerilă cadouri.
Încheiere. Sărbătoarea a fost încheiată cu o surpriză – dans de bal, pregătit de Dămian Mihailiuc (clasa a 4) şi Elvira Iacobeţ (clasa a 5). Cu ocazia sărbătorilor de Anul Nou şi Crăciunului doresc tuturor multă sănătate, căldura celor dragi să vă încălzească sufletele şi casa să vă fie plină de bucurii!
                                                                                                Disari Oxana Mihailovna,              
                                                                                                pedagog-organizator la şcoala medie de
                                                                                                cultură generală de treptele I - III din  
                                                                                                Răchitna, raionul Noua-Suliţa, regiunea
                                                                                                Cernăuţi .
                                                                                                 Fotografii de Mihai Grosu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu