Ascultă Online Radio Cernăuți

27 nov. 2020

Gala PREMIILOR Societății Scriitorilor Bucovineni 2020

Ediția de anul acesta, online, a Galei Premiilor SSB. Juriul a fost format din: Doina Cernica, L.D. Clement, Mircea A. Diaconu, Elena-Brândușa Steiciuc (membri) și Alexandru Ovidiu Vintilă (președinte).








PS. http://www.pro-saeculum.ro/?fbclid=IwAR3OVypn_XkXZOHpeEQD4Mt7F7yfugNZ85HKhsQiUtcbS5-z7WDzLIcBHxM 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ROMÂNI DIN NEAM DE FRUNTE DE PE PLAIUL STOROJINEŢULUI, LAUREAŢI AI PREMIILOR FUNDAŢIEI CULTURALE A BUCOVINEI
În preajma celei mai frumoase sărbători a bucovinenilor, presa din Suceava, dar şi prietenii noşti de acolo ne-au făcut cunoscute premiile Fundaţiei Culturale a Bucovinei pe anul 2019, din care patru au fost îndreptate spre nordul înstrăinat al Cernăuţiului. Surprinzător de interesant faptul că trei din aleşii juriului, atât de inimos faţă de fraţii orfani de Patrie, sunt de pe aceeaşi palmă de pământ, cu rădăcini adânci în glia Storojineţului: Dragoș Olaru – PREMIUL DE EXCELENŢĂ pentru activitatea remarcabilă desfăşurată în cadrul Arhivelor din Cernăuți, pentru redescoperirea memoriei uitate a Neamului Românesc din Bucovina. Ilie Popescu – PREMIUL OPERA OMNIA pentru o carieră universitară de elită, realizată cu profesionalism și har didactic, pentru valoroasele volume de lingvistică, filologie, istorie, teologie și memorialistică publicate de-a lungul vieții, pentru păstrarea neștirbită a limbii, culturii și istoriei românilor din nordul Bucovinei. Victoria Costinean – Premiul pentru ACTIVITATE ARTISTICĂ ȘI PROMOVAREA FOLCLORULUI ROMÂNESC ÎN REGIUNEA CERNĂUȚI. Există oare dovadă mai convingătoare că Storojineţul este pământ românesc?!
Нравится
Комментировать
Поделиться

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu