Ascultă Online Radio Cernăuți

31 oct. 2018

Дядя Ваня / Unchiul Vanea 2018






Piesa „Unchiul Vania” de Anton Cehov a fost pusă în scenă la Cernăuți de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani

În data de 28 octombrie a.c. Teatrul Academic Muzical-Dramatic „Olga Kobyleanska” din Cernăuți a găzduit un spectacol de zile mari: piesa „Unchiul Vania” de Anton Cehov a fost pusă în scenă la Cernăuți de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani. Acest spectacol a reprezentat o adevărată sărbătoare pentru românii din Cernăuți – informează Agenția BucPress.
De precizat că „Unchiul Vania” este o piesă a scriitorului rus Anton Cehov cu personajele Aleksandr Vladimirovici Serebriakov, un profesor, soția lui Elena Andreevna Serebriakov și fiica lui dintr-o căsătorie anterioară Sonia Aleksandrovna Serebriakov, Maria Vasilevna Voinițki – mama primei soții a profesorului și fiul ei Ivan Petrovici Voinițki („Unchiul Vania”), doctorul Mihail Astrov, proprietarul Ilia Telegin, dădaca Marina. Pe parcursul operei personajele discută mult, apar diferite intrigi, atmosfera emoțională din casa în care locuiesc devine tot mai grea, iar spre sfârșit se decide plecarea profesorului cu Elena din casa respectivă.
Potrivit directorului Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, Traian Apetrei, citat de Agenția BucPress, piesa lui Cehov ne face să ne gândim mai mult la adevăratul sens al existenței, să prețuim oamenii dragi, viața în plenitudinea ei și lumea ce ne înconjoară.   


Comunitatea românească din regiunea Cernăuți a întâmpinat sărbătorește acest spectacol de vis, subliniind încă o dată, prin sala plină și aplauzele neîncetate, că românii din Ucraina sunt însetați de cultură românească, de evenimente de acest gen, având nevoie de o reconectare (prin teatru, literatură, presă, cinematografie) la viața culturală a românilor de pretutindeni.   
La spectacol au fost prezenți reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți. Irina Loredana Stănculescu, consulul general al României la Cernăuţi și ministrul consilier Ionel Ivan au adus în semn de admirație artistică actorilor de la Botoșani un coș cu flori bucovinene.
Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, a oferit diplome de recunoștință reprezentanților Teatrului din Cernăuți, Consulatului General al României la Cernăuți, dar și președintelui Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, Vasile Bâcu.
Un reportaj de la acest eveniment cultural de nișă a fost realizat de platforma BucPress TV și va fi difuzată în curând.


Marin GHERMAN pentru Agenția BucPress




Teatrul Mihai Eminescu Botosani
Actorii botoşăneni au impresionat la Festivalul „Aplauzele de aur ale Bucovinei” de la Cernăuţi cu piesa de teatru „Unchiul Vanea”. Sute de oameni au aplaudat în picioare prestaţia extraordinară.







































Au fost numiți câștigătorii festivalului de teatru "Aplauze de aur ale Bucovinei-2018"// " А найкращим акторським ансамблем стала вистава театру імені Міхая Емінеску з міста Ботошани, що в Румунії – "Дядя Ваня" А. Чехова. /// Cel mai bun ansamblu de actori a fost numit spectacolul teatrului Mihai Eminescu din orașul Botoșani, care este în România - "Unchiul Vanya" de A. Chehov. /// https://molbuk.ua/.../159299-nazvaly-peremozhciv...
Управление

MAI  MULTE  FOTOGRAFII  VEZI  AICI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu