Ascultă Online Radio Cernăuți

6 mar. 2017

Românii cernăuțeni au deschis larg porțile sufletului, întâmpinând anotimpul primăverii - Mărțișorul tinereții





Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți a organizat în data de 5 martie 2017 tradiționala sărbătoare a primăverii „Mărțișor – 2017” (ediția XXII-a). Evenimentul a avut loc în sala Palatului Academic al Universității Bucovinene de Medicină din Cernăuți, cu participarea colectivelor artistice din trei țări vecine: Ucraina, România și Republica Moldova – informează BucPress.


În scenă au evoluat Corul „Dragoș Vodă” al Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” (conducător artistic – Dumitru Caulea), Ansamblul Vocal „Fetele din Bucovina”, orchestra din Vicovul de Sus (România), colective artistice din raioanele populate de români din regiunea Cernăuți. Aici vom menționa colective folclorice și artiști din Carapciu, Pătrăuți, Ceahor, Ropcea, Dinăuți, Mahala, Ostrița ș.a. În fața spectatorilor din Cernăuți a evoluat Fanfara din Hudești, județul Botoșani. La nivel s-au prezentat și artiștii din Republica Moldova, raionul Briceni.
Cu un mesaj de salut și încurajare a urcat în scena Palatului Academic corpul diplomatic al Consulatului General al României la Cernăuți, condus de Excelența Sa, Eleonora Moldovan. Printre oaspeții de onoare s-au numărat reprezentanții autorităților locale, care au rostit mesaje de felicitare cu prilejul acestei sărbători importante pentru românii din regiunea Cernăuți.  
Graţie eforturilor depuse de conducerea Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, a domnului preşedinte Vasile Bâcu şi vice-preşedintelui Nicolae Şapcă, precum şi datorită mediatizării active în mass-media românească din regiunea Cernăuţi, dar şi în presa din ţară, sala Palatului Academic al Universității Bucovinene de Medicină din Cernăuți a fost arhiplină.
Cu mărțișoare la piept și cu primăvara în suflet artiștii din trei țări vecine au intrat duminică în casele și inimile românilor bucovineni, însoțiți de razele blânde ale soarelui de primăvară.  
Carolina JITARU pentru BucPress
Foto și  video de N.Hauca


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu