Ascultă Online Radio Cernăuți

29 nov. 2016

27 noiembrie 2016 - O noua pagina a relatiei bilaterale romano-ucrainene si a cooperari transfrontaliere
Eleonora Moldovan ,  consul general la
CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI
în Cernăuţi:
Doamnele consilier de la Consiliul Local si Județean Suceava au un dialog susținut cu doamnele consilier de la Consiliul Regional Cernăuți.Duminică, 27 noiembrie 2016.Sediul Consiliului Regional Cernăuți.Mulțumesc delegației române - Angela Zarojanu, Cătălina Culipei, Doinita Cocris, Rodica Andriescu, Gabriela Mihai, Sorina Barbu - pentru impecabila prezență la discuțiile cu partea ucraineană, pentru reprezentativitate, inițiativă și responsabilitate.Mulțumesc președintelui Consiliului Regional, Ivan Muntean si celor 10 doamne consilier de la Cernăuți pentru organizarea cu tact și deschidere fiecare punct din programul vizitei.


 
Un moment de reflecție la Monumentele lui Mihai Eminescu si al lui Olga Kobileanska din Cernăuți, de ziua nașterii scriitoarei ucrainene, (27 noiembrie 1863, Gura Humorului-21 martie 1942, Cernăuți). Remarcăm împreună câteva note din opera scriitoarei din Bucovina, care reprezenta curentul modernist în literatura ucraineană.

Doamnele consilier din cele două regiuni vecine, Suceava și Cernăuți, continuă tradiția academică din Bucovina prin promovarea și valorificarea patrimoniului cultural comun moștenit! Proiectele puse în discuție au ca fundament valorile trecutului, readuse în actualitate în spirit european.

Delegația din Suceava, însoțită de reprezentantele Consiliului Regional Cernăuți, a participat la inaugurarea Grădiniței "Castelul Fermecat" din satul Mahala, raionul Noua Suliță, a treia unitate preșcolară construită prin grija deosebită a doamnei primar Elena Nandriș.
Preșcolarii de la Mahala s-au bucurat de grija și atenția oaspeților, veniți din Suceava și Cernăuți cu jucării, cărți și icoane!


Sursa text:
https://www.facebook.comO delegatie a Consiliului Judetean Suceava a efectuat o vizita de lucru in regiunea Cernauti. Din agenda actiunii, mentionam consultarile cu deputati din Consiliul regional Cernauti, participarea la deschiderea unei noi gradinite de copii in comuna Mahala, 

precum si vizita la un liceu de limba ucraineana din Cernauti. In programul delegatiei romane a fost prevazut si un moment solemn de depunere de flori la Monumentul lui Mihai Eminescu din Cernauti, precum si la cel apartinand Olgai Kobyleanska, din fata teatrului dramatic cu acelasi nume. Discutiile au fost constructive si prietenesti. A fost stabilita o agenda de lucru pe termen scurt si mediu intre reprezentanti ai celor doua consilii locale, cu relevanta in plan social, economic, al invatamantului, dar si in domeniul sanatatii. Multumiri partii ucrainene pentru modul in care a organizat vizita, felicitari delegatiei romane si mult succes institutiei prescolare din Mahala! Multumim TV Bucovina pentru primirea calduroasa, multumim mass-media cernautene pentru mediatizarea evenimentului!

Ionel IVANministru-consilier, adjunct al şefului de misiune la CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI
în Cernăuţi


Sursa text:
https://www.facebook.com

9 VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=hpoJkj42G1Y&list=PLOQqVtnkhWmgpYhD5scx2kfamYpSxQ7cA

FOTO  si  VIDEO  de  NICOLAE  HAUCA


16 VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=3UIqwmEEyjw&list=PLOQqVtnkhWmiMu8GcrJXwaggaO9SO1IFA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu