Ascultă Online Radio Cernăuți

10 mar. 2016

Lansarea volumului „Materialele simpozionului internaţional „Grigore Bostan-75 „Probleme actuale de filologie română”



VEZI 13 VIDEO  AICI: 

https://www.youtube.com/watch?v=o35KTZvkIwk&list=PLOQqVtnkhWmjcqrQEoK-Na-8Cew1bPO_K

Pe 09 martie 2016  în incinta sediului Societății din Piața Centrală, 9,      a   avut  loc acțiunea de lansare a volumului „Materialele simpozionului internațional „Grigore Bostan-75 „Probleme actuale de filologie română”, organizată de   şi Catedra de Filologie Română şi Clasică a Universităţii „Iu. Fedkovyci” din Cernăuţi cu susținerea  Consulatului  general  al  României la Cernăuți.   
 Președintele SCR „Mihai Eminescu”   Vasile Bâcu și coordonatorul  proiectului  d-na Dr. Dc. Lora BOSTAN    au      fost   moderatorii  manifestării.
Urmează  un  fotoreportaj  și  materiale  video   de   Nicolae  Hauca.
LANSARE DE CARTE LA SOCIETATEA "M. EMINESCU" DIN CERNAUTI
Pe 9 martie 2016, la sediul Societății "M. Eminescu" din Cernăuți a avut loc lansarea volumului „Materialele simpozionului internațional „Grigore Bostan-75 - probleme actuale de filologie română”, eveniment organizat de presedintele Societății "M.Eminescu" în parteneriat cu Catedra de Filologie Română şi Clasică a Universităţii „Iu. Fedkovyci” din Cernăuţi.
Cartea reprezintă materialele conferinței științifice, organizate la Cernauti, în octombrie 2015, lucrările fiind grupate în trei secţii tematice – ”Procesul literar românesc contemporan: orientări culturale şi estetice”, „Viabilitate şi stabilitate în funcţionarea limbii”, „Dialoguri interculturale” – în fapt, fiind comunicările celor peste 50 de participanţi la conferință, de la centrele universitare și academice din România, Ucraina și R. Moldova.
Evenimentul este parte din proiectul "Simpozionului Internaţional „Grigore Bostan – 75. Probleme actuale de Filologie Română”, finanțat de MAE român – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Universitatea Cernăuţeană, Catedra de Filologie Română şi Clasică, Centrul de Filologie Română Comparată „Grigore Bostan”, Societatea de Cultură Româneaască „M. Eminescu” şi cu sprijinul Consulatul General al României la Cernăuţi.
Lansare cărții a constituit un prilej de a discuta despre problemele cu care se confruntă profesorii de limbă și literatură romană, de a-l omagia pe Marele Profesor Grigore Bostan, de a constata necesitatea continuării unor asemenea demersuri.
Profesorii de română au primit gratuit câte un volum pentru Bibliotecile școlilor cu predare în limbă română.
Fotografii realizate de dl.Nicolae Hauca. 




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu