Ascultă Online Radio Cernăuți

13 mar. 2016

Lansarea plachetei de versuri "Măria Sa, Cuvântul" de Maria Dariciuc




VEZI 24 DE   VIDEOCLIPURI  AICI:

Duminică, 13 martie, la ora 13.00,  la sediul Societăţii pentru Cultura Românească " Mihai Eminescu" din regiunea Cernăuţi doamna Maria Dariciuc şi-a  lansat placheta de versuri "Măria Sa, Cuvântul".

Urmează  un  fotoreportaj  și  materiale  video   de   Nicolae  Hauca.




Măria Sa Cuvântul
Sub acest generic la sediul Societății de Cultură românească Mihai Eminescu  din Cernăuți  a avut loc zilele trecute o manifestare de suflet. Cartea «Măria Sa Cuvântul» a fost prezentată în prezența a zeci de români din regiune. Așa a dorit însăși autoarea, doamna Maria Dariiciuc.
         Despre această carte a fost deja vorba pe paginile presei românești și ucrainene din regiunea noastră. Ea a apărut spre finele anului trecut la tipografia din Storojineț.
         La ceremonia respectivă au fost invitați în primul rând acei oameni, care au ajutat-o pe autoare la pregătirea cărții pentru tipar. Acesta este  domnul Ilie Popescu, bine-cunoscutul savant bucovinean, președintele Societății regionale «Golgota», care i-a semnat prefața și a îndemnat-o să publice versurile date. Poeta, ziarista și redactorul-șef al ziarului «Concordia» Doina Bojescu a făcut desenul ambelor coperte, stăruindu-se ca el să corespundă semnificației acestei cărți. Personal am vorbit despre felul cum am redactat, corectat și am îngrijit pentru tipar cartea respectivă, precum  am și prezentat-o pe paginile ziarelor noastre românești și ucrainene.
         Despre apariția unei noi cărți pe rafturile bibliotecilor noastre, dorindu-i succese de creație, inspirație, au vorbit reprezentantul Consulatului general al României la Cernăuți, Diplomatul Lucian Ionuț Îndrea, care i-a dăruit și un buchet de flori sărbătoritei, profesorul și membrul prezidiului Societății Golgota Octavian Voronca, alt membru al  acestei Societăți Roman Buțcovschi, polonez de naționalitate, care este în permanență printre noi, dirijorul corului «Dragoș Vodă» Dumitru Caulea, mai mulți membri ai corului respectiv, prieteni și cunoscuți.
         Moderatorul acestei măsuri de suflet a fost domnul Vasile Bâcu, președintele Societății de cultură românească «Mihai Eminescu», care i-a înmânat și o diplomă de onoare doamnei Maria. La rândul ei doamna autoare a dăruit tuturor celor prezenți cartea sa proprie.
         Însuși doamna Maria în frumoase haine naționale, cu emoții în glas, a mulțumit tuturor pentru prezență, a citit versuri proprii, a interpretat câteva cântece populare și religioase, posedând o voce bună. Voi menționa că doamna Maria este secretara Societății regionale Golgota, membră activă a corului Dragoș Vodă.
         Frumoase cuvinte de laudă au fost spuse despre un alt membru al corului Dragoș Vodă Gheorghe Flundra care în această zi a mercat jubileul de 75 de ani de viață.

         Din partea mea mai mulți prezenți au primit bucletul «Ți-am adus un Mărțișor».
         Toată ceremonia a fost fixată de mai mulți ziariști, cât și de cameramanul Nicolae Hauca, prezent întotdeauna la toate ceremoniile noastre, datorită căruia suntem pe paginile Inerentului în permanență.
         Coriștii au interpretat cu mulă măiestrie artistică mai multe cântece dedicate celor doi sărbătoriți.
         A fost o zi de suflet pentru toți cei prezenți, care în ciuda tuturor greutăților au demonstrat tuturor că atât cât scriem versuri, cântăm cântece, vorbim și păstrăm valorile noastre spirituale, vom dăinui pe acest Pământ.
                                     Eleonora Schipor



















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu