Ascultă Online Radio Cernăuți

1 sept. 2015

У зв’язку з отриманням документів щодо спрощеного перетину румуно-українського кордону / Către persoanele care au depus cereri de obținere a permiselor de mic trafic, pana la data de 27 iulie 2015

 Дорогі друзі!

Генеральне консульство Румунії в Чернівцях просить усіх осіб, які подали документи на отримання дозволів малого прикордонного руху до 27 липня 2015 року, звернутися до нашої консульської установи, починаючи від 2 вересня 2015 року, у часовий проміжок між 8.30-12.30 та 14.00 - 17.00, у зв’язку з отриманням цих документів щодо спрощеного перетину румуно-українського кордону. Обов’язково мати при собі чинний закордонний паспорт. Стосовно осіб, які не мають змоги особисто підійти до консульської установи (маючи на це обґрунтовані мотиви), то вони можуть через нотаріуса уповноважити іншу особу.
Дякуємо Вам за увагу!
Генеральне консульство Румунії

Dragi prieteni, Consulatul General al Romaniei la Cernauti roaga toate persoanele care au depus cereri de obtinere a permiselor de mic trafic, pana la data de 27 iulie 2015, sa se adreseze misiunii noastre consulare, incepand cu data 2 septembrie 2015, intre orele 8.30-12.30 si 14.00 - 17.00, in vederea ridicarii acestor documente de trecere simplificata a frontierei romano-ucrainene. Este obligatorie prezentarea pasaportului extern. Cei care nu se pot prezenta la ghișeu, din motive întemeiate, pot împuternici o alta persoana, prin procura notariala.

Va mulțumim!

Consulatul General al Romaniei la Cernauti

1 septembrie 2015
Comunicat de presă
Înmânarea primelor permise de mic trafic de frontieră de către Consulatul General al României din Cernăuţi
Primele permise de mic trafic de frontieră, eliberate în baza Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind micul trafic de frontieră, au fost înmânate titularilor astăzi, 1 septembrie 2015.
Ministerul Afacerilor Externe salută punerea efectivă în aplicare a Acordului semnat la Kiev la 2 octombrie 2014 şi intrat în vigoare la data de 14 mai 2015. Aproximativ 2 milioane de cetăţeni români şi ucraineni, de pe o parte şi alta a frontierei, sunt potenţiali beneficiari ai dispoziţiilor acestui Acord.
Din momentul în care partea română a demarat procedura de preluare a cererilor pentru eliberarea de permise de mic trafic de frontieră, la data de 3 iulie 2015, Ambasada României la Kiev şi oficiile consulare ale României de la Cernăuţi şi Odessa au primit peste 1.150 de astfel de cereri, în cea mai mare parte primite la Cernăuţi.
Acest nou instrument juridic introduce facilităţi considerabile cu privire la regimul călătoriilor în regiunile limitrofe frontierei comune a celor două ţări vecine, în favoarea locuitorilor acestor zone.
MAE român a depus eforturi pentru definitivarea tuturor măsurilor impuse de intrarea în vigoare şi punerea în aplicare a Acordului privind micul trafic de frontieră, ca parte a acţiunilor prin care România sprijină, prin toate mijloacele, facilitarea călătoriilor cetăţenilor ucraineni şi apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană. În acest context, partea română a tratat cu maximă prioritate definitivarea formalităţilor tehnice necesare pentru punerea în aplicare a dispoziţiilor Acordului şi a demarat cu succes şi la înalte standarde procedura de preluare a cererilor de eliberare a permiselor de mic trafic de frontieră.
Printre măsurile necesare punerii în aplicare a Acordului se numără şi demersurile de operaţionalizare rapidă a Consulatului României de la Solotvino (regiunea Transcarpatia, Ucraina), care este esenţială pentru implementarea Acordului în această regiune componentă a ariei sale de aplicabilitate şi care este prevăzută ca atare de dispoziţiile Acordului. Astfel, au fost alocate toate fondurile şi resursele de personal necesare, a fost identificat sediul în localitatea Solotvino şi au fost solicitate părţii ucrainene, în luna iunie, avizele necesare pentru circumscripţia consulară a Consulatului (Transcarpatia) şi pentru clădirea în care va funcţiona oficiul consular. Partea română îşi exprimă încrederea că răspunsul pozitiv al părţii ucrainene va fi transmis în cel mai scurt timp, pentru a permite implementarea deplină şi la timp a Acordului, prin procesarea rapidă a cererilor şi eliberarea promptă a permiselor.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu