Ascultă Online Radio Cernăuți

18 mai 2015

Expozitia "INIMI UNITE" Cernauti 2015 -"Єднаймося серцями" Чернівці 2015



Un film realizat de pictorul sucevean, Ovidiu Buzec la vernisajul expoziției" Inimi Unite" care a avut loc joi, 7 mai 2015, ora 16 la Centrul Cultural" Vernisaj"din Cernăuți.

Expoziía face parte din  proiectul "Dialoguri artistice"început în 2006, continuat apoi în 2007, 2008.

Anul acesta am reluat manifestările culturale cu pictorii cernăuțeni.
Expoziția este organizată de Asociația Artă și Umanitate și de Filialele Uniunii Artiștilor Plastici din Cernăuți si Suceava.Am fost sprijiniți și de Consulul General al României la Cernăuți, ES Eleonora Moldovan.Au fost prezenți la vernisaj: pictorii cernăuțeni și o parte din plasticienii suceveni; doamna consul ES Eleonora Moldovan;  scriitoarea și ziarista de la Crai nou, Doina Cernica; radio Cernăuți; Tv Cernăuți ; ziarista Maria Toacă de la ziarul" Zorile Bucovinei" din Cernăuți( ne-a însoțit la atelierele de creație ale pictorilor cernăuțeni și ne-a ghidat prin frumosul oraș cultural, Cernăuți); profesorul Nicolae Haucă, dir. la  Agenția de presă" Euromedia"; primarul orașului Cernăuți, Oleksi Kaspruk; director adjunct în Administrația Regională de Stat,Oleksandr Șkuridin;Vira Kitaihorodska, director Direcția pentru Cultură a Administrației Regionale; Ihor Khilko ,președinte U.A.P. Cernăuți; Doina Bojescu, ziaristă la revista"Concordia", Cernăuți; redactorul șef la "Zorile Bucovinei" ,Nicolae Toma; scriitor, Dumitru Kovalciuc.Au fost două zile frumoase la Cernăuți, pline de bucurii ți experiențe noi. Galeria" Vernisaj"este foarte încăpătoare și luminoasă. Noi nu avem un spațiu atât de generos pentru manifestări expoziționale comune cu artiști din alte filiale U.A.P. din România sau din străinătate. Urmează ca în luna septembrie 2015, să deschidem o expoziție comună cu pictorii cernăuțeni în Suceava. Chiar astăzi m-am bucurat pentru că am primit un telefon de la Primăria Suceava , care ne-a aprobat un proiect cultural din fonduri nerambursabile ( a cărui manager și coordonator sunt) pentru susținerea manifestărilor culturale Suceava - Cernăuți.Vom tipări și un album bilingv, romănă-engleză cu participanții la Cernăuți și Suceava.
Mulțumesc tuturor celor ne-au sprijinit sau ne-au bucurat prin prezența dumnealor. Ne-am simțit ocrotiți și onorați că au venit la vernisaj și personalități din administrația Cernăuțiului.Fac un apel și catre reprezentanții administrației sucevene. Este o mare bucurie când ne onorați cu prezenta dumneavoastră la manifestările noastre artistice.

Președite Filiala U.A.P.Suceava Lucia Pușcașu

Vizionare placuta!
Foto de  Cotofan Ioan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu