Ascultă Online Radio Cernăuți

31 mai 2015

E RÂMNICUL VÂLCEA ÎN SăRBĂTOARE...


În ultimii ani în muncipiul Râmnicu Vâlcea se desfășoară diverse  manifestări culturale  de amploare națională și chiar, internațională.
Pe loc de frunte printre acestea se situează  Salonul Național de Literatură și Artă  ”Rotonda plopilor aprinși”, președinte de onoare, academicianul Mihai Cimpoi de la Chișinău și Festivalul Național al Cărții, președinte de onoare, poetul-academician Vasile Tărâțeanu de la Cernăuți.
La festivitatea de inaugurare a Zilelor Râmnicului, care s-au desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Județean Râmnicu Vâlcea, au vorbit scriitorul Ion Barbu, organizatorul manifestărilor respective, președinte al Asociației ”Curierul de Vâlcea”, arhiepiscopul Râmnicului, IPS Varsonufie, excelența sa domnul Georgte Calin, ambasador al  al României la Organizația Mondială a Copiilor Talentați – Convenția ONU pentru Europa de Vest cu sediul la Geneva.
Cu deosebit interes au fost ascultate comunicările scriitorilor Vasile Tărâțeanu din  Ucraina (”Pământ românesc. Istorie însângerată. Lupta de veacuri pentru reîntregire”), Jean  Ives  Conrad din Franța ( ”România nu-mi aparține, dar eu aparțin României”), susținută  într-o frumoasă limbă româneascî, precum și discursul Ministrului plenipotențiar Lilian Zamfiroiu din cadrul  Ministerului Afacerilor Externe al României care  a prezentat comunicarea ”Râmnicul – vatră a unor valori culturale perene”.
În cadrul  Zilelor Râmnicului au fost decernate  Diplome de Excelență,  oferite de World Council  for Gilfeld &  Talented  Ghildren elevilor din județul Vâlcea, premiați la olimpiadele  naționale din partea Organizației Mondiale a Copiilor Talentați Convenția ONU.
Spectacolul extraordinar de poezie și muzică folc a fost susținut de cunoscutul folcist Octavian Bud, actorul chișinăuian Sandu Aristin Cupcea,   poetele Paula Romanescu, Passionaria Stoicescu, cântărețul Gheorghe Cărbunescu și alții.
Corespondentul nostru.
În fotografii: diverse momente de la  Salonul  de Literatură și Artă și de la Festivalul Cărții de la Râmnici Vâlcea.
Fotografii  Domnica Marcusi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu