Ascultă Online Radio Cernăuți

22 mai 2014

ÎNTÂLNIREA CONDUCERII UNIUNII INTERREGIONALE „COMUNITATEA ROMÂNEASCĂ DIN UCRAINA CU LIDERUL CAMPANIEI ELECTORALE PETRO POROȘENCO




Conducerea Uniunii Interregionale ”Comunitatea Românească din Ucraina” a avut o întâlnire cu liderul campaniei electorale Petro Poroșenco.
Pe parcursul întâlnirii au fost abordate mai multe probleme legate de perspectivele stabilizării situației social-politice și economice din țară, relațiile internaționale și integrarea europeană, dezvoltarea național-culturală a miorităților naționale tradiționale și, în special, a populației românofone din Ucraina.
Pretendentul la postul de Președinte al Ucrainei a ținut să menționeze că va lua măsuri concrete pentru ameliorarea situației din țară, urgentarea procesului de integrare europeană și liberalizarea regimului de vize.
Răspunzând la problemele abordate de către Președintele UI CRU, Ion Popescu, Petro Poroșenco a asigurat conducerea ”Comunității Românești din Ucraina” că minoritățile naționale vor fi protejate în conformitate cu Convenția-cadru a Consiliului Europei privind protejarea drepturilor minorităților naționale, cu Carta europeană a limbilor regionale sau minoritare, va fi menținută rețeaua existentă de învățământ în limbile minorităților etnice etc.
De asemenea vor fi depuse eforturi pentru ameliorarea relațiilor cu România și Republica Moldova, întroducerea regimului ”micului trafic de frontieră” între Ucraina și România și reschiderea punctelor de trecere a frontierii, în special, la Crasna, Diakivți (Probotești) ș.a.
P.Poroșenco a asigurat conducerea Comunitații că nu va permite atacuri la adresa bisericii tradiționale canonice.
Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă constructivă.
În încheere, ținându-se cont de situția critică din țară și de necesitatea recunoașterii legitimității rezultatelor alegerilor la nivel internațional, participanții la întâlnire au decis să-și unească eforturile pe parcursul viitoarelor alegeri prezidențiale, parlamentare și locale pentru ca acestea să se desfășoare corect, transparent și să corespundă înaltelor standarde europene.
Secretariatul executiv al Uniunii Interregionale

Un comentariu:

  1. Re: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI …
    От кого: seni ioan
    Кому: Euromedia Bucovina

    VEȘTILE SUNT BUNE ATUNCI CÂND ATUNCI CÂND MINORITARII SE UNESC ȘI DEVIN O FORȚĂ RESPECTATĂ... SUCCES..

    RăspundețiȘtergere