Ascultă Online Radio Cernăuți

4 feb. 2014

Ion Popescu: „În Ucraina se poate ajunge la aceeaşi situaţie ca cea din anii ’90, când s-a creat Transnistria”


Şeful delegaţiei Ucrainei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în dialog cu Iolanda Bădiliţă.

Cu ajutorul Partidului Regiunilor, deputatul în Rada supremă de la Kiev, Ion Popescu, spune că a construit în sprijinul comunitarii românești din Ucraina câteva grădinițe cu predare în limba română (la Stăneşti, Oprişeni) şi o şcoală la Iordăneşti. Şi tot partidul lui Ianukovici este cel care le-a promis şi garantat românilor din Ucraina că slujbele în bisericile ortodoxe vor rămâne în limba lui Eminescu. Unul dintre motivele care îl determină pe Ion Popescu, şeful delegaţiei Ucrainei la APCE şi vicepreşedinte al forului legislativ al Consiliului Europei să rămână fidel preşedintelui Ianukovici. Mai mult, el se teme că  dacă puterea şi opoziţia nu vor ajunge la un compromis, iar violentele vor continua, se poate ajunge la desprinderea părţii industrializate a Ucrainei, „pe modelul Moldovei şi regiunii separatiste transnistrene”.
http://www.europalibera.org/content/article/25246942.html
Vezi - apasa^
Interviu cu Ion Popescu

2 comentarii:

  1. Câţi ani au trecut de cand apostolii ROMANISMULUI au fost luati dintre noi? Da, dintre noi pt. că, cu ei şi cu alţii ca ei România ar fi fost reântregită încă de după Lovitura de Stat dată românilor în decembrie 1989 şi Prutul n-ar mai fi constituit o problemă simţindu-se la ei acasă.
    Să ne amintim ca buni români ce suntem cu cugetul şi simţul datoriei ce o avem faţă de ION şi DOINA Aldea Teodorovici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Câţi ani au trecut de cand apostolii ROMANISMULUI au fost luati dintre noi? Da, dintre noi pt. că, cu ei şi cu alţii ca ei România ar fi fost reântregită încă de după Lovitura de Stat dată românilor în decembrie 1989.
    Să ne amintim ca buni români ce suntem cu cugetul şi simţul datoriei ce o avem faţă de ION şi DOINA Aldea Teodorovici

    RăspundețiȘtergere