Ascultă Online Radio Cernăuți

6 feb. 2013

«Viziune personală» / «Особисте бачення»


                               Asociaţia Artiştilor Fotografi din România-Oradea (AAFR)
şi Societatea pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu”
din regiunea Cernăuţi – Ucraina au  organizat 
Expoziţia  de fotografie artistică
«Viziune personală»
Autor -  Ovidiu Pop (http://www.ovidpop.ro/ ), membru AAFR   din m. Oradea, Romania.
http://chernivtsy.tv/u-galereyi-evrofotoart-vidkrili-personalnu-vistavku-hudozhnoyi-fotografiyi-osobiste-bachennya.html

Expoziţia face parte din cadrul Festivalului Internaţional de 

Fotografie"Szathmári Pap Károly - Carol Pop de Szathmári", organizat de 

Asociaţia "Euro Foto Art" din Oradea 

(http://www.eurofotoart.com/szatm%C3%A1ri-pap-k%C3%A1roly-photo-

festival/rom%C3%A2n%C4%83/)


 şi Festivalul Naţional "Luna Fotografiei 

din 

România, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.


Expo Ovi D.Pop la Cernăuţi - Ucraina

          Galeria “Euro Foto Art” din centrul oraşului Cernăuţi a fost neîncăpătoare, vineri seara (08 februarie 2013). În ciuda faptului că afară ningea fără întrerupere toată ziua, iubitorii fotografiei s-au adunat într-un număr foarte mare la vernisajul expoziţiei personale Ovi D.Pop din Oradea, intitulată “Viziune personală”. Printre public s-au aflat mai mulţi oameni de cultură, poeţi, scriitori, precum şi membrii Fotoclubului “Pozitiv” din Cernăuţi. 

           Vernisajul a fost deschis de domnul Vasile Bâcu preşedintele Societăţii pentru Cultura Românească din regiunea Cernăuţi, care şi-a exprimat bucuria de a găzdui în Galeria “Euro Foto Art” din Cernăuţi expoziţia artistului fotograf orădean Ovi D.Pop. În continuare reprezentantul Consulatului General al României la Cernăuţi, domnul consul Corneliu Ciobotaru a apreciat rolul pe care poate juca arta fotografică în relaţiile oamenilor. 
               
           Artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei “Euro Foto Art” din Oradea a subliniat faptul că expoziţia personală face parte din cadrul Festivalului Internaţional de Fotografie “Szathmári Pap Károly - Carol Pop de Szathmári, organizat de Asociaţia orădeană, precum şi în cadrul Festivalului Naţional “Luna Fotografiei din România”, iniţiat de AAFR. În continuare i-a înmânat domnul Vasile Bâcu preşedintele Societăţii pentru Cultura Românească din regiunea Cernăuţi, placheta Festivalului Internaţional “Szathmári Pap Károly – Carol Pop de Szathmári, acordat Galeriei “Euro Foto Art” din Cernăuţi. 


            Artistul fotograf orădean Ovi D.Pop şi-a exprimat admiraţia pentru clădirile din Cernăuţi şi bucuria de a fi prezent la acest eveniment personal. În continuare a luat cuvântul prof.univ.dr. în filologie Ilie Popescu, preşedintele Societăţii Publice „Golgota” a Românilor din regiunea Cernăuţi., care a înmânat artistului fotograf expozant trei cărţi editate recent.

                  În încheiere domnul Vasile Bâcu preşedintele Societăţii pentru Cultura Românească din regiunea Cernăuţi i-a înmânat artistului fotograf Ovi D.Pop o diploma de onoare cu ocazia deschiderii expoziţiei personale, precum şi dlui Ştefan Toth AFIAP, preşedintele Asociaţiei “Euro Foto Art” din Oradea, o 
alto diploma de onoare pentru susţinerea şi promovarea artei fotografie româneşti în Ucraina. 
                 
           În cadrul expoziţiei au fost prezentate 45 de fotografii alb-negru şi color, realizate în ultima perioadă de timp de artistul fotograf expozant, care va rămâne la dispoziţia publicului vizitator timp de o lună. Fotografiile au fost realizate de Nicolai Hauca 
SURSA: http://www.eurofotoart.com/szatm%C3%A1ri-pap-k%C3%A1roly-photo-festival/rom%C3%A2n%C4%83/
10.02.2013

****************************************

Născut la Oradea, la 9.04.1973, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii din Oradea, promoţia 1994-1995. Din 1994 conduce propria firmă de publicitate, Duran`s Trade SRL, devenită unul din partenerii AAFR-ului dar şi sponsor permanent al Clubului Fotografic Nufărul din Oradea. Din anul 2010 devine artist fotograf. Editura Duran`s din Oradea scoate mai multe produse pe piaţă cu fotografiile artistului, în speţă fotografii aeriene, peisaje şi clădiri de patrimoniu: Monografia Judeţului Bihor (5 ediţii începând cu anul 2005), Ghiduri turistice ale Judeţului Bihor (3 ediţii din anul 2004), cărţi de buzunar tematice ale judeţului Bihor (Oradea - Monumente de arhitectură 2010, 2011; Judeţul Bihor - Monumente de arhitectură 2010, 2012; Judeţul Bihor - Biserici de lemn 2010, 2012; Judeţul Bihor - Vederi Aeriene 2012;  Judeţul Bihor - Atracţii turistice 2010, 2012;
Expoziţii personale: 1. Oradea văzută din aer - Galeria Euro Foto Art Oradea,  2010
2. Universitatea Oradea văzută din aer - Universitatea din Oradea, 2011
3. Târgul de Turism Oradea 2011 - Arena Antonio Alexe Oradea, 2011
4. Oradea văzută în 3D - Lotus Center Oradea, 2011
5. Valea Ierului văzută din aer - Valea lui Mihai, Bihor, 2012
6. Oradea văzută din aer - Primăria Municipiului Oradea, 2012
7. Târgul de Turism Oradea 2012 - Arena Antonio Alexe Oradea, 2012
Mai multe expoziţii de grup.  Din partea a doua a anului 2012 participă şi la Saloane Naţionale si Internaţionale de fotografie (lucru pe care l-a omis mulţi ani la rând), având mai multe lucrări acceptate şi o Menţiune AAFR.
Locaţie: Galeria „Euro Foto Art”, Cernăuţi, Piaţa Centrală, nr. 9. Vă aşteptăm între 08.02.- 01.03.2013. Vernisajul expoziţiei: 08.02.2013, ora 18:00.

În imaginile  video  si  foro de mai  jos  vă  oferim  un  reportaj de la vernisaj!

***************************************************************** VEZI  TOATE FOTOGRAFIILE   AICI:

https://picasaweb.google.com/117910556505622716012/ExpozitieDeFotografieArtisticaViziunePersonala  *********************************************************************************
     
O nouă expoziţie de fotografie la Cernăuţi
Recent, Asociaţia Artiştilor Fotografi din România-Oradea şi Societatea pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi au  organizat Expoziţia de fotografie artistică  „Viziune personală”. Expoziţia face parte din cadrul Festivalului Internaţional de Fotografie "Carol Pop de Szathmari”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea şi Festivalul Naţional „Luna Fotografiei din România”, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.
De data aceasta, autorii proiectului au adus la Cernăuţi expoziţia lui Ovidiu Pop  membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România,  din municipiul Oradea. Ovidiu Pop este autor al mai multor albume de fotografii care reprezintă Oradea şi judeţul Bihor. Recent, a lansat şi Monografia ilustrată a judeţului Bihor. Expoziţia prezentată la Cernăuţi, însă, conţine imagini noi în proporţie de 30 la sută.
La inaugurarea expoziţiei au participat reprezentanţi ai Consulatului General al României la Cernăuţi, deputaţi ai Consiliului Regional, jurnalişti, colaboratori şi prieteni ai autorului. Artistul fotograf, Ştefan Toth, în calitate de preşedinte al Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea a ţinut să menţioneze că datorită artistului fotograf, Vasile Paladeanu, din Cernăuţi s-a reuşit realizarea unor legături extraordinare, la care şi-a adus contribuţia un alt artist fotograf din Cernăuţi, Nicolae Hauca. Domnul Ştefan Toth a remarcat bunele relaţii pe care artiştii fotografi români le au cu membrii Fotoclubului "Pozitiv” din Cernăuţi, dar şi cu reprezentanţii mass-media. Sunt bucuros că de această dată, particip în calitate de preşedinte al Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea, care a organizat anul acesta prima ediţie a Festivalului de fotografie artistică în numele lui Carol de Szathmari, care a fost primul fororeporter de război din lume. Cu mare satisfacţie am venit cu prietenul şi colegul meu, Ovidiu Pop, care s-a pregătit în mod special pentru prima expoziţie a lui în Ucraina, a subliniat domnul Ştefan Toth.
În cadrul acestei festivităţi, domnia sa i-a înmânat preşedintelui Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, domnului Vasile Bâcu, o plachetă a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmari”. Anume datorită lui Vasile Bâcu au şi fost desfăşurate un şir de expoziţii ale fotografilor români la Cernăuţi.
La rândul său, autorul expoziţiei şi-a exprimat impresiile despre oraşul Cernăuţi, posibilităţile de a crea foarte multe fotografii de noapte în acest oraş cu o arhitectură deosebit de frumoasă. Selecţia de imagini a fost una într-adevăr responsabilă, reprezintă valori patrimoniale şi naturale ale multor locuri din România, textele sunt riguroase, iar autorul a încercat ca acestea să fie şi obiective.
George BODNĂRAŞ
Fotografii de Nicolae HAUCA*********************************************************************************
Национальный союз
фотохудожников Украины
http://photospilka.com/vystavki/ovidiy-pop-osobiste-bachennya.html

Асоціація фотохудожників Румунії (AAFR) та
Чернівецьке обласне товариство румунської культури ім. М. Емінеску  організували
Персональну виставку художньої фотографії
«Особисте бачення»
Автор – Овiдiй Пoп (http://www.ovidpop.ro/), член  AAFR, м.Орадія, Румунія.                           http://chernivtsy.tv/u-galereyi-evrofotoart-vidkrili-personalnu-vistavku-hudozhnoyi-fotografiyi-osobiste-bachennya.html

Місце проведення:
Галерея "ЕвроФотоАрт»
Чернівці, Центральна площа, 9.
                  Відкриття виставки : 08.02.2013. 18:00
  Виставка проходить з 08.02. по  01.03.2013. в рамках Міжнародного фестивалю фотографії «Szathmári Pap Károly », організованого «Євро Photo Art" м. Орадя,  і Національного фестиваля "Місяць фотографії в Румунії, організованого Асоціацією фотохудожників з Румунії.

Expo foto Ovi D. Pop 
Arta fotografică, punte de legătură între Oradea şi Cernăuţi 

Galeria “Euro Foto Art” din centrul oraşului Cernăuţi a fost neîncăpătoare vineri, 8 februarie. În ciuda vremii capricioase, iubitorii fotografiei s-au adunat în număr mare la vernisajul expoziţiei personale Ovi D. Pop din Oradea, intitulată “Viziune personală”. În public s-au aflat mai mulţi oameni de cultură locali, poeţi, scriitori, precum şi membrii Fotoclubului “Pozitiv” din Cernăuţi.

Vernisajul a fost deschis de Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii pentru Cultura Românească din Regiunea Cernăuţi, care şi-a exprimat bucuria de a găzdui, în Galeria “Euro Foto Art” din Cernăuţi, expoziţia artistului fotograf orădean Ovi D. Pop. În continuare, reprezentantul Consulatului General al României la Cernăuţi, domnul consul Corneliu Ciobotaru, a apreciat rolul pe care îl poate juca arta fotografică în relaţiile dintre oameni. Artistul fotograf Ştefan Toth AFIAP, preşedintele Asociaţiei “Euro Foto Art” din Oradea, a subliniat faptul că expoziţia personală face parte din Festivalul Internaţional de Fotografie “Szathmári Pap Károly - Carol Pop de Szathmári, organizat de Asociaţia orădeană, precum şi din manifestările Festivalului Naţional “Luna Fotografiei din România”, iniţiat de AAFR. Preşedintele Asociaţiei “Euro Foto Art” din Oradea, artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP i-a înmânat lui Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii pentru Cultura Românească din Regiunea Cernăuţi, placheta Festivalului Internaţional “Szathmári Pap Károly - Carol Pop de Szathmári, acordată Galeriei “Euro Foto Art” din Cernăuţi. Artistul fotograf orădean Ovi D. Pop şi-a exprimat admiraţia pentru clădirile din Cernăuţi şi bucuria de a fi prezent la acest eveniment personal. În continuare, a luat cuvântul prof. univ. dr. Ilie Popescu, preşedintele Societăţii Publice „Golgota” a Românilor din Regiunea Cernăuţi, care a înmânat artistului fotograf expozant trei cărţi editate recent. În încheiere, preşedintele Societăţii pentru Cultura Românească din regiunea Cernăuţi i-a acordat artistului fotograf Ovi D.Pop o diploma de onoare, cu ocazia deschiderii expoziţiei personale, precum şi lui Ştefan Toth AFIAP, preşedintele Asociaţiei “Euro Foto Art” din Oradea, pentru susţinerea şi promovarea artei fotografie româneşti în Ucraina.
L.IONAŞ 
http://www.facebook.com/redactia.crisana

2 comentarii:

 1. RE: Expoziţia de fotografie artistică <>
  От кого: "Andrei Birsan"
  Кому: "'EUROMEDIA BUCOVINA'"
  20:21
  Frumoase fotografii, frumoasa atmosfera  Felicitari

  Andrei

  RăspundețiȘtergere
 2. Re: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI ...
  От кого: ghiuner acmola
  Кому: Nicolae Hauca
  9 февраля 2013, 21:02
  Apreciez ideea şi stilul, în fiecare nr, de revistă apare un articol de al dv.Felicitări!

  From: Nicolae Hauca
  To: jurnalistiromani@yahoo.com; verbitskii_
  Sent: Saturday, February 9, 2013 9:54 AM
  Subject: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI ...

  RăspundețiȘtergere