Ascultă Online Radio Cernăuți

3 sept. 2018

LIMBA NOASTRĂ. CERNĂUȚI. 2018.


VEZI AICI 2 DE VIDEO:

„Limba noastră cea română” – românii din Cernăuți au celebrat ziua limbii materne

Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi (președinte – Vasile Bâcu) a organizat în data de 2 septembrie cea de a XXIX-a ediţie a Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea română” – informează Agenția BucPress din Cernăuți.
Evenimentul a avut loc în colaborare cu societățile naţional-culturale româneşti din nordul Bucovinei, cu susţinerea unor sponsori locali, a parlamentarului Grigore Timiș și a diplomaților de la Consulatul General al României la Cernăuţi (consulul general Eleonora Moldovan și ministrul consilier Ionel Ivan). Sărbătoarea limbii române a fost deschisă în mod tradițional de Corul „Dragoș Vodă” al Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” – organizatorul principal al acestui festival – notează corespondentul Radio Cernăuți.

Românii din nordul Bucovinei, alături de oaspeți din România și Republica Moldova au depus flori la monumentul Luceafărului din centrul oraşului Cernăuţi, urmând întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură, expoziţii de carte, apărută în perioada septembrie 2017 – septembrie 2018;  evoluări ale artiştilor amatori şi profesionişti din regiunea Cernăuţi, România şi Republica Moldova în sala Filarmonicii de Stat „Dmitro Hnatiuc” din Cernăuți.
În cadrul evenimentului, au fost premiați  câştigătorii Olimpiadei de Limba şi Literatura Română, faza naţională din Ucraina în urma sprijinului Institutului ,,Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
Consulul general al României la Cernăuți Eleonora Moldovan a felicitat comunitatea românească din nordul Bucovinei cu această frumoasă sărbătoare a Limbii Române, aducând sincere felicitări cu ocazia aniversării zilei de naştere scriitorului Simion Gociu, care a împlinit zilele acestea frumoasa vârstă de 70 de ani.
BucPress   
FOTO SI  VIDEO DE NICOLAE HAUCA 







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu