Ascultă Online Radio Cernăuți

18 ian. 2018

ANUNȚURI


Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, ora 11:00, la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, va avea loc lansarea următoarelor publicații:
-          Cartea „20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de Anița NANDRIȘ-CUDLA, ediția a VII-a (prefață de Gheorghe NANDRIȘ, introducere de Ștefan HOSTIUC). Volumul a fost tipărit la Cernăuți (editura Druc Art), în baza unui contract semnat de Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” și Editura „Humanitas” (deținătoarea copyrightului) printr-un contract semnat de Editura „Humanitas” și Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, cu sprijinul financiar al Primăriei comunei Mahala (primar Elena Nandriș) și vicepreședintelui Centului Cultural Român, av. dr. Eugen Patraș.
-          Cartea „Unirea Bucovinei 1918” de Radu ECONOMU. Volumul a apărut în 1994, la Editura Fundației Culturale Române. În 2011 el a fost reeditat la Cernăuți (Editura Alexandru cel Bun), cu sprijinul financiar al avocatului Eugen Patraș.
-          Revista „Septentrion literar” editată de Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România (redactor șef Ilie T. ZEGREA). Vor fi prezentate trei numere duble (1-2; 2-4; 5-6) apărute în anul 2017.
-          Revista trimestrială „Mesager bucovinean”, proiect transfrontalier realizat de Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina (România), Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți (Ucraina) și Asociația Social-culturală „Bucovina” din Chișinău (Rep. Moldova), cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România (redactor șef Ștefan HOSTIUC).  Vor fi prezentate cele patru numere apărute în anul 2017.
Sunt invitați scriitorii, ziariștii, profesorii de scoală, studenții, elevii, gospodarii și gospodinele din regiune, toți doritorii.

Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachj” din Cernăuți 

Cenaclul literar „Mașina cu poeți” va poposi duminică în localitatea Mahala

Duminică, 21 ianuarie 2018, ora 13:00, la Căminul Cultural din comuna Mahala, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, se va desfășura ședința ordinară a Cenaclului transfrontalier „Mașina cu poeți” – informează Agenția BucPress.
În cadrul Cenaclului transfrontalier Cernăuți-Suceava „Mașina cu poeți”,  va avea lansarea cărții „20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de Anița NANDRIȘ-CUDLA, ediția a VII-a (prefață de Gheorghe NANDRIȘ, introducere de Ștefan HOSTIUC). Volumul a fost tipărit la Cernăuți (editura Druc Art), în baza unui contract semnat de Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” și Editura „Humanitas” (deținătoarea copyrightului), cu sprijinul financiar al Primăriei comunei Mahala, baștina autoarei.
Va fi lansată de asemenea revista trimestrială „Mesager bucovinean”, proiect transfrontalier realizat de Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina (România), Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți (Ucraina) și Asociația Social-culturală „Bucovina” din Chișinău (Rep. Moldova), cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România (redactor șef Ștefan HOSTIUC).  Vor fi prezentate cele patru numere apărute în anul 2017.
 În cadrul Cenaclului va fi pus în discuție un grupaj de versuri noi de poetul cernăuțean Dumitru Mintencu.
Sunt invitați gospodarii și gospodinele din comuna Mahala, scriitorii, ziariștii, profesorii, studenții, elevii din regiune, toți doritorii, potrivit unui comunicat de presă al primăriei comunei Mahala.
BucPress

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu