Ascultă Online Radio Cernăuți

14 nov. 2017

ANUNȚ


Sâmbătă,  18 noiembrie 2017,  la orele 11.00 în incinta Centrului Cultural Roman „Eudoxiu Hurmuzachi” va  avea loc o lansare de carte la care sunt invitați să participle  profesorii de limba și literatura română, și de istorie, scriitorii și ziariștii  cernăuțeni, medicii români, studenți, elevi , cu  ocazia            Zilelor Culturii Traditionale Romanesti la Cernauti.Vor fi prezentate 3 volume apărute recent la diverse edituri din țară și din afara hotarelor ei actuale. Este vorba despre cartea  „Membrii Consiliului Național Român din Bucovina ales la adunarea Constituantă din 27 octombrie 1918” de Dumitru Covalciuc (prezentator Dragoș Olaru),  „Societatea medicală  „Isidor Bodea” la 20 de ani de activitate și a Antologiei de Poezie „Târgoviște-Chișinău-Cernăuți” o triadă a liricii românești, care cuprinde  28 de poeți  din Târgoviște, 30 din Basarabia și 23 din nordul Bucovinei.
Toate aceste cărți apărute în preajma zilei de 1 decembrie reprezintă un frumos cadou adus de bucovineni marii sărbători naționale – Centenarul Unirii, pe care-l vom  marca cu toți în anul viitor.
CCR „Eudoxiu Hurmuzachi”Un comentariu:

  1. http://www.ziaruldegarda.ro/vasile-tarateanu-romanii-din-ucraina-sunt-in-pericol-ni-se-sterge-identitatea-este-un-etnocid/

    RăspundețiȘtergere