Ascultă Online Radio Cernăuți

22 mai 2017

90 de ani de la moartea distinsului cărturar bucovinean Dimitrie Dan
                La 25 mai a.c. s-au  împlinit 90 de ani de la moartea distinsului cărturar bucovinean Dimitrie Dan.
Cu acest prilej, conducerea Centrului cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi, împreună cu Mitropolia Cernăuţiului şi Bucovinei au organizat în ziua de 27 mai a.c., în ziua înmormântării lui  Dimitrie Dan o conferinţă omagială la sediul Centrului (str. Kobyleanska,9), cu începutul la ora 9.30, după care la orele 12.00 la capela episcopală a Cimitirului central s-a  sfinţit cripta familială Dimitrie Dan, după reparaţia capitală a acesteia.
 La orele 13.30 la Biserica Sf. Arhanghel Mihail şi Gavril de la Roşa (strada Orehovskaia), unde  preotul Dmitrie Dan a fost paroh între anii 1916-1919, a fost ofociat un serviciu divin și un parastas de dreaptă pomenire a distinsului cărturar.
Au participat preoţi din toate parohiile din satele cu populaţie majoritar românească, membri ai comitetelor bisericeşti, colaboratori ai mijloacelor mass-media din regiune, profesori şi studenţi ai Universităţii cernăuţene, absolvită de celebrul omagiat.
La manifestări au participat dl. EDMOND NEAGOE, consul la  Consulatul General al României la Cernăuţi,  domnul vice-preşedinte al Academiei Române,  Bogdan C. Simionescu, ș.a.
Centrul Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi”
FOTOREPORTAJ  ȘI MATERIALE VIDEO DE NICOLAE HAUCANiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu