Ascultă Online Radio Cernăuți

9 iul. 2016

Iarmarocul de Sânpetru la Cernăuţi - 2016.


Vezi  11  video  aici. 

 FOTOREPORTAJ   și materiale  video  de NICOLAE HAUCA.


În zilele de 9-10 iulie 2016 la Cernăuţi se desfăşoară Iarmarocul de Sânpetru, o frumoasă sărbătoare devenită tradiţională pentru cernăuţeni şi oaspeţi ai oraşului. Actuala ediţie a Iarmarocului este una jubiliară, marcându-se 230 de ani de la înfiinţarea acestui Târg de Sânpetru.
În dimineaţa zilei de sâmbătă locuitorii oraşului Cernăuţi, conducerea primăriei şi a regiunii Cernăuţi s-au adunat în Piaţa Centrală unde a fost anunţată deschiderea oficială a Iarmarocului. De asemenea, prezentatorii au invitat în faţa publicului autorităţile locale, parlamentari de la Kiev, oaspeţii din Moldova şi România, în special a fost anunţată prezenţa la Iarmaroc a Excelenţei Sale, doamna Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi, dar şi a unei delegaţii din municipiul Bălţi, Republica Moldova. Cuvântul de felicitare i-a fost oferit gazdei – primarului de Cernăuţi, domnului Oleksii Kaspruk, informează radio Cernăuţi cu referire la BucPress.
Colective folclorice ucrainene şi româneşti din oraşul Cernăuţi, în special din Suburbia Roşa-Stâncă şi din regiune participă la actuala ediţie a Iarmarocului de Sânpetru, care au susţinut un spectacol muzical în incinta Parcului Central de Odihnă „Taras Şevcenko” din inima bătrânei urbe cernăuţene.



Centrul oraşului Cernăuţi s-a transformat în aceste zile într-un adevărat oraş-iarmaroc, fiind amenajate zeci şi sute de corturi în pieţele şi pe străzile din partea veche a oraşului, unde întreprinzătorii şi antreprenorii din Ucraina şi nu numai, îşi prezintă produsele lor şi le pune în vânzare. Ca şi în anii precedenţi, Iarmarocul de Sânpetru va aduna pe străzile oraşului mii de cernăuţeni şi locuitori ai regiunii, precum şi oaspeţi de peste hotare. 


Vitalie Zâgrea pentru BucPress.eu
SURSA TEXT:

Un comentariu:

  1. Răspuns: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI …
    Radu Motoc
    Кому: "euromedia@mail.ru"

    Mulțumesc pentru aceste frumoase reviste și pentru iarmarocul tradițional
    Radu Moțoc

    RăspundețiȘtergere