Ascultă Online Radio Cernăuți

11 ian. 2016

Festival Raional de Colinde - Voloca - 10 ianuarie 2016



Corurile de la bisericile ortodoxe din Protopopiatul Hliboca, regiunea Cernăuți, au colindat pe scenă Casei de Cultură din localitatea Voloca.
Festivalul a fost organizat de Protopopiatul Hliboca, prin părintele protopop Gorda Ion, care are grijă ca tradiția colindului să fie păstrată de credincioșii ortodocși din raion.
Autoritățile raionale, președintele Administrației Raionale de Stat Георгій ПридійPetro Panchuk, președintele Consiliului Raional Hliboca, precum și primarul localității Voloca, Valentin Glopina, au adresat participanților mesaje de felicitare.
Din Romania, a participat Corul Liceului "Ion Nistor" din Vicovu de Sus, coordonat de domnul profesor Vasile Schipor.
Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți.
Sursa; https://www.facebook.com/eleonora.moldovan.18
*****************************************************************************************************************

Festival de colinde românești la Voloca, regiunea Cernăuți

În data de 10 ianuarie la Voloca s-a desfășurat un festival de colinde românești. Corurile de la bisericile ortodoxe din Protopopiatul Hliboca, regiunea Cernăuți, au colindat pe scena Casei de Cultură din localitatea Voloca – un sat care păstrează obiceiurile și cultura tradițională românească.
Festivalul de colinde românești a fost organizat de Protopopiatul Hliboca, prin coordonarea părintelui protopop Gorda Ion, care, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Consulului General al României la Cernăuți, doamna Eleonora Moldovan, „are grijă ca tradiția colindului să fie păstrată de credincioșii ortodocși din raion”.
Autoritățile raionale, în persoana președintelui Administrației Raionale de Stat, Gheorghe Pridii, președintelui Consiliului Raional Hliboca, Petro Panciuk, precum și a primarului localității Voloca, Valentin Glopina, au adresat participanților mesaje de felicitare.
Din Romania, la acest festival a participat Corul Liceului „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, coordonat de  domnul profesor Vasile Schipor. Festivalul de colinde românești a avut loc la Voloca în contextul celebrării nașterii Domnului pe stil vechi în mai multe raioane locuite de etnici români din regiunea Cernăuți (7-9 ianuarie).
BucPress.eu 
Sursa text: http://bucpress.eu/cultura/festival-de-colinde-romanesti-la-1916
Fotografii și video  realizate de Nicolae Hauca Mykola Havka











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu