Ascultă Online Radio Cernăuți

6 oct. 2015

Alexandru Tărâțeanu la Festivalul International de Muzica Ușoara Dan Spătaru. Medgidia - 2015.

Alexandru Tărațeanu  a mai înscris încă o pagină frumoasă în biografia sa creatoare, participând la Festivalul International de Muzica Ușoara Dan Spătaru. Medgidia - 2015. Doamne ajută ca și anul viitor să fie la fel de bun, sau chiar și mai bun. Or, Alexandru are multe planuri deosebit de îndrăznețe.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Alexandru Tărâţeanu din Cernăuţi - laureat al Festivaluilui „DAN SPĂTARU” de la Medjidia

Alexandru Tărâţeanu din Cernăuţi - laureat al Festivaluilui „DAN SPĂTARU” de la MedjidiaZilele trecute la Medjidia, oraşul de baştină al marelui  şi regretatului interpret de muzică uşoară, Dan Spătaru, s-a încheiat ceea de a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de muzică pop. 
La ediţia din acest an la Medjidia s-au prezentat peste 20 de tineri interpreţi talentaţi care se ambiţioneayă an  să cucerească  noi culmi ale artei interpretative.  Menţionăm că la ediţia din acest an a festivalului respectiv s+au preyentat yeci de interpreţi nu numai din România, ci şi din  Moldova, Ucraina, Bulgaria, Italia, şi, desigur, Rusia.
După preselecţiile care au avut loc cu câteva luni în urmă la Bucureşti şi după cele două zile de concurs pe podiumul de onoare al Festivalului Dan Spataru  de la Medjidia au urcat deţinătorii Trofeului şi a celor trei locuri, precum şi laureaţii premiilor speciale, deosebit de importante şi ele. Astfel, în aplauzele numerosului public spectator pentru a-şi primi  premiile de care s-au învrednicit în spectacolul de gală pe scena Festivalului au urcat  rând pe rând profesorul de canto Antonio  Marino din Italia, deţinătorul Trofeului, actriţa Eliza Nirlu din Constanţa(locul 1),  Valeria Papish din Ucraina (locul 2) şi Alessio Podeu din Italia (locul 3).
În Gala laureaţilor acestui prestigios concurs Internaţional au intrat şi deţinătorii premiilor speciale, deosebit de importante şi ele, acordate de diverse instituiţii şi organizaţii din România.
Astfel, premiul organizatorilor Festivalului s-a acordat tânărului cântăreţ Alexandru Tărâţeanu din Cernăuţi, iar premiile  ce poartă numele compozitorilor Jolt  Kerestely şi Cornel Fugaru au revenit  tinerelor interprete Miruna Buză din Buzău şi Adriana Gavrilă din Călăraşi. Premiul orchestrei l-a câştigat Giuseppe Torente din Italia, iar Premiul revistei Actualitatea muzicală – Cristian Prăjescu din Roman.
Liga Tineretului Român  „Junimea” din Ucraina, îi felicită  pe toţi laureaţii acestui prestigios festival, îndeosebi pe junimistul cernăuţean Alexandru Tărâţeanu, cu prilejul Premiului obţinut - cel de Laureat al Festivalului-Concurs Internaţional „Dan Spătaru”, dorindu-i noi împliniri scenice. Românii din Cernăuţi sunt mândri de sucesele lui.
BucPress.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu