Ascultă Online Radio Cernăuți

18 sept. 2015

Lansarea oficială a festivalului de atitudine culturală “FOLKEVER“. Ediţia a VII-a / 18, 19, 20 septembrie 2015.



După   cum   s-a   anunțat  în   presă,  la    Rădăuți a fost  lansată oficial  ediţia a VII-a a festivalului  de atitudine culturală “FOLKEVER“, ediție  care  va  dura între  18, 19, 20 septembrie 2015.
Urmează un fotoreportaj  și materiale  video realizate  de Nicolae  Hauca de  la   inaugurare.



////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 



La Rădăuţi şi Siret se desfăşoară Festivalului de atitudine culturală “Folkever”

Astăzi, la Rădăuţi a debutat  cea de-a VII-a ediție a Festivalului de atitudine culturală “Folkever” , festival  care este conceput ca o manifestare artistică şi culturală care se adresează tinerilor cantautori români de muzică folk şi tinerilor poeţi români, din ţară şi străinătate.
Festivalul Folkever  este organizat de către Asociaţia Pentru Cultură şi Solidaritate “Peter Tomaschek” din Siret, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, cu sprijinul Primăriei oraşului Siret și a Consiliului Judeţean Suceava. Potrivit celor declarate de preşedintele Asociaţiei, domnul Ioan Mateiciuc, manifestarea are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk şi ale poeziei și promovarea tinerilor artiști din România şi din jurul graniţelor ţării.
În cele trei seri de spectacol, urmează să aibă  loc recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk şi tineri cantautori, câştigători ai ediţiilor precedente, precum şi momente poetice susţinute de poeţi consacraţi şi nume tinere din zonă Bucovinei şi nu numai, prezentări de carte, reviste culturale, lansări de carte, expoziții de caricatură, expoziții de fotorafie și sculptură.
Diana Beldeanu din Suceava a obţinut Trofeul festivalului pentru poezie, pentru anul 2015. Locul 1 a fost obţinut de Raluca Râmbu, din Suceava, locul 2 de Oana Pop, din Cluj Napoca, și locul 3 de Corocea Codruța, din Suceava.
La actuala ediţie a Festivalului participă şi tinerii junimişti  din regiunea Cernăuţi – Marin Gherman şi Victor Avdochimov, precum şi reprezentanţi ai presei româneşti din nordul Bucovinei.  Societatea pentru cultură românească „Mihai Eminescu” şi Liga Tineretului Român „Junimea”din regiunea Cernăuţi sunt parteneri ai acestui renumit Festival de muzică folk din judeţul Suceava.
BucPress.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu