Ascultă Online Radio Cernăuți

20 aug. 2015

Radio Cernăuți online – un post de radio pentru tineret


Radio Cernăuți online – un post de radio pentru tineretDe la 1 noiembrie curent în rețeaua Internet va fi lansat primul radio informativ-muzical în limba română – Radio Cernăuți, care va funcționa 24 din 24. Radio Cernăuți (online) va funcționa pa pagina portalului de știri BucPress.eu.
Proiectul de fondare şi sprijinire a funcţionării postului de radio informativ-muzical „Cernăuţi” (online) în limba română în cadrul portalului de ştiri „Bucpress.eu” este susținut financiar de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, fiind o inițiativă informațională a Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți.
Radio Cernăuți (online) are ca scop satisfacerea necesităţii tinerilor români din regiunea Cernăuţi în apariţia şi funcţionarea unui post de radio informativ-muzical în limba română, care va deveni o modalitate de promovare şi popularizare a muzicii şi culturii româneşti în mediul tineretului din Ucraina şi de peste hotare.
Din păcate, tinerii români ascultă posturi de radio-online în limba ucraineană, fiindcă posturi similare româneşti în Cernăuţi nu există. Ideea membrilor Ligii Tineretului Român „Junimea” din Regiunea Cernăuţi constă în comasarea unui post de radio şi a unei agenţii de ştiri într-un tot întreg.
În prima lună de existență, postul de radio Cernăuți (online) va funcționa în regim de testare, apoi va fi dezvoltat atât aspectul muzical, cât și cel informativ. Radio Cernăuți va populariza atât muzica modernă românească, cât și folclorul, muzica instrumentală și religioasă din Bucovina și din întreg spațiul românesc.
BucPress.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu