Ascultă Online Radio Cernăuți

15 nov. 2014

10 ani de la trecerea în nemurire a lui Grigore Bostan

Zilele acestea se împlinesc 10 ani de la trecerea în nemurire a lui Grigore Bostan
Zilele acestea se împlinesc 10 ani de la trecerea în nemurire a lui Grigore BostanNumele lui Grigore Bostan este bine cunoscut în întreg spaţiul românesc. Născut în satul Budeneţ, raionul Storojineţ, regiunea Cernăuţi, într-o familie simplă de ţărani, el s-a dovedit a fi un om iubitor de carte şi din ziua când a devenit student la universitatea cernăuţeană şi până-n ultima clipă a vieţii sale, n-a părăsit această instituţie de învăţământ superior.
Regretatul poet, folclorist, istoric literar, membru al Uniunii Scriitorilor din Ucraina, România şi Republica Moldova, academicianul Grigore Bostan, titularul Catedrei de Filologie Română şi Clasică a Universităţii naţionale din Cernăuţi va fi comemorat sâmbătă, 15 noiembrie, la orele 13.00 în incinta redacţiei ziarului „Zorile Bucovinei” din oraşul Cernăuţi, strada Kobyleanska, nr. 5. Sunt invitaţi să vină să aprindă o lumânare în amintirea lui Grigore Bostan, foştii colegi şi discipoli, cei care continuă să afirme că odată cu trecerea în nemurire a academicianului bucovinean, comunitatea românească din regiunea Cernăuţi l-a pierdut pe „unul dintre cei mai însemnaţi apostoli ai românismului în Bucovina”.
BucPress.eu
Ascultaţi o emisiune de radio realizată de Vitalie Zâgrea în memoria academicianului cernăuţean Grigore Bostan.http://schedule.nrcu.gov.ua/grid/channel/period/item-listen-popup.html?periodItemID=659181

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu