Ascultă Online Radio Cernăuți

21 iun. 2013

Secretarul de stat, Stejărel OLARU, în vizită la românii din Ucraina

                      FOTOREPORTAJ  de Nicolae Hauca
            Săptămâna aceasta în Ucraina a sosit o delegaţie reprezentativă din partea statului român în frunte cu Secretarul de stat  în cadrul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Stejărel Olaru.


          Programul vizitei a cuprins mai  multe zone unde locuiesc  românii, între acestea numărându-se regiunile Odessa, Transcarpatia, Cernăuţi şi oraşul  Kiev.
              Joi, delegaţia română s-a aflat  în Maramureşul  istoric. 
         Din  componenţa delegaţiei au mai  făcut  parte  ambasadorul  României în Ucraina, Cornel  Ionescu, viceconsulul României la Cernăuţi  Denisa Gabor și consulul Corneliu Ciubotaru de la Consulatul României la Cernăuți.
         Membrii delegaţiei au avut  întâlniri oficiale  cu reprezentanţii conducerii raioanelor Teacev  şi  Rahiv, precum  şi ai regiunii  Transcarpatia.  La Slatina oaspeţii români  s-au  întâlnit  cu   primarii   comunelor   româneşti din cele două raioane, directorii de şcoli şi liderii asociaţiilor culturale româneşti din dreapta  Tisei.

           Pe   21   iunie   2013, secretarul  de   stat   Stejărel  Olaru, împreună cu ceilalţi membri ai delegaţiei române a întreprins o vizită oficială în nordul  Bucovinei.  

 Mai  întâi au  fost  depuse  flori la bustul lui Eminescu   din   curtea casei    lui Aron Pumnul şi a fost  vizitat acest local,

 precum  şi la monumentul  Poetului  din  centrul mun. Cernăuţi, 


a avut loc  o întâlnire  la biblioteca  Editurii Alexandru cel Bun


 şi  alta  cu   cadrele didactice de la Catedra de Filologie 

Română şi Clasică





 şi  studenţii de la  Universitatea de stat din Cernăuţi.




      De asemenea delegaţia română s-a deplasat  în raionul  Hliboca,  unde a fost  vizitat bustul lui Eminescu,  care  a fost  distrus  cu  o săptămână în  urmă  de nişte vandali în preajma dezvelirii lui.

         În program a  fost inclusă întâlnirea Secretarului de stat  Stejărel  Olaru  cu liderii asociaţiilor   româneşti   din  nordul Bucovinei.

Vitalie ZÂGREA

«Libertatea Cuvântului» 


   

VEZI TOATE  FOTOGRAFIILE   AICI/ Все Фотографии в альбоме «Secretarul de stat, Stejărel OLARU, în vizită la românii din Ucraina»




































































SURSA: http://youtu.be/btfynR6ouKw http://artbuc.cv.ua/index.php?option=com_k2&view=item&id=287%3Asecretarul-de-stat%2C-%C8%99eful-dprrp-stej%C4%83rel-olaru-la-cernau%C8%9Bi&Itemid=636 **********************************************************

2 comentarii:

  1. Re: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI ...
    От кого: Lucian Marina
    Кому: NICOLAE HAUCA
    Сегодня, 23:19
    Mult stimate domnule Hauca,

    Va multumesc pentru mesaj.
    Cu respect,

    Lucian MARINA

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspuns: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI ...
    От кого: Radu Motoc
    Кому: NICOLAE HAUCA

    Ma bucur sincer de faptul ca infine s-a "mişcat" un oficial roman în zona Bucovinei de Nord
    Cu siguranţa a perceput necesitaţile românilor din această zonă.
    După imensa gafă de numire la conducerea ICR a d-l Marga care a investit bani pentru înfiinţarea de filiale in România, acum cred că se simte necesitatea infiintari de urgenta a unei filiale ICR la Cernauti.
    Astep cu interes materializarea promisiunilor şi a unei cooperări fructoase intre aceste instituţii oficiale din Bucovina şi Departamentul Românilor de pretutindeni
    Cu plecăşiuni moldave
    Radu Moţoc
    PS M-am bucurat să vizualizez imaginile transmise în care recunosc personalităţi de marca precum d-na Cernov, Ilie Luceac si Vasile Tărâţeanu

    RăspundețiȘtergere