Ascultă Online Radio Cernăuți

3 dec. 2011

Ziua Naţională a României la Alba Iulia - 2011.


La Alba Iulia au fost programate pentru 1 decembrie 2011, de Ziua Naţională a României, ample manifestări religioase şi sociale. În prima parte a zilei s-au desfăşurat ceremoniile oficiale, care au impus depunerea de coroane de flori la statuile lui I.C. Brătianu, Iuliu Maniu şi Mihai Viteazul.

La Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi. Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a evidenţiat importanţa momentului 1 Decembrie 1918, moment în care Alba Iulia a îmbrăcat pentru eternitate veşmânt de sărbătoare. „La Alba Iulia, prin Sfântul Mitropolit Simion Ştefan s-a făcut unirea în limbă a tuturor românilor răsfiraţi în multe ţări, însă la 1 decembrie 1918 aici s-a realizat Unirea cu Patria mamă, România, prin aceasta desăvârşindu-se Statul Naţional Român. La această mare sărbătoare avem prilejul de a mulţumi bunului Dumnezeu pentru toate darurile cu care a înzestrat poporul român şi pământul strămoşesc”, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

La ora 12:00, în faţa Catedralei Arhiepiscopale s-a oficiat Slujba Te Deum-ului dedicată zilei naţionale a României, după cum ne informează pr. Călin Bulac. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului şi Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.
SURSA:www.basilica.ro




Descarcă fotografiile de aici:

https://picasaweb.google.com/106296065421740216612/ZiuaNationalaARomanieiLaAlbaIulia2011?authuser=0&feat=directlink






sau de aici:
https://picasaweb.google.com/tppromania/ZiuaNationalaARomanieiLaAlbaIulia2011?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNuIorWLyo7_tQE&feat=directlink

Un comentariu:

  1. seni ioan
    Vă sunt profund recunoscător pentru minunatele ore de relaxare în compania cărora m-am delectat cu pozele trimise de Dvs... Respect peofund şi stimă statornică...

    RăspundețiȘtergere