Ascultă Online Radio Cernăuți

26 nov. 2017

Foametea din Ucraina a lăsat o rană adâncă și în inimile românilor din regiunea Cernăuți


VEZI AICI 21 DE  Video - https://www.youtube.com/watch?v=SMZQKT_qrcc&list=PLOQqVtnkhWmjAchttp://euromedia-ucraina.blogspot.com/2017/11/revista-presei-nord-bucovinene-de-limba_26.htmlSE0uWaNhZ6UwjfZeHzG

///////////////////////////////////////////////////////////////////////



Foametea ucraineană din anii 1932-1933, cunoscută și ca Holodomor, a fost una din cele mai grave catastrofe naționale ale ucrainenilor  din istoria modernă, cu un număr de morți estimate la câteva milioane. An de an, la 25 noiembrie în Ucraina sunt comemorate jertfele genocidului de atunci. Românii din Ucraina au avut și ei de suferit la fel de mult ca și populația majoritară din țara noastră.
Grație Societății ”Golgota” a românilor din Ucraina la Sediul Palatului Național al românilor din orașul Cernăuți a fost organizată o conferință științifică având ca temă Foametea organizată de către regimul totalitar sovietic din anii 1932-1933  în Ucraina sovietică.
În cadrul conferinței s-a vorbit foarte mult despre acele vremuri de groază, fiind condamnat regimul barbar de atunci, care a dus la peirea a milioane de oameni.
La eveniment au participat reprezentanți ai intelectualității cernăuțene, dar și oaspeți din municipiul Rădăuți, județul Suceava.  Nu au lipsit la eveniment nici tinerii talentați din regiunea Cernăuți, care au interpretat câteva cântece patriotice, intonând și Tatăl nostru. Din partea instituției diplomatice române acreditate la Cernăuți la Conferință a participat ministru consilier Ionel Ivan.
Evenimentul s-a încheiat cu o masă de pomenire în memoria celor decedați în perioada Holodomorului.
BucPress
Fotoreportaj si  materiale    video  de  NICOLAE  HAUCA  

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Conferința internațională cu tema “Foametea organizata de regimul totalitar în anii 1932-1933 și 1946-1947 - O crima împotriva populației din fosta Ucraina sovietica”. pregătită de Societatea românilor din Ucraina “GOLGOTA” ( Președinte Octavian Octavian Bivolaru) 

Foto  -  https://www.facebook.com/nicolae.hauca/media_set?set=a.10209662430749121.1073742368.1579975698&type=3 



































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu